Lars Klingbeil önemli bir artış talep ediyor

Beykozlu

New member
Asgari ücret komisyonu tartışması

Klingbeil daha yüksek asgari ücret çağrısında bulunuyor – Birlik nüfuzdan korkuyor







SPD federal başkanı Lars Klingbeil, dpa röportajı sırasında konuşuyor.

Kaynak: Michael Kappeler/dpa


Makaleyi dinle • 2 dakika


Lars Klingbeil önemli ölçüde daha yüksek bir asgari ücret istiyor. SPD lideri, yakın zamanda enflasyonun gerektirmesine rağmen işverenlerin daha büyük bir artışı engellediğini söyledi. Sendika bu hamleyi eleştiriyor: Toplu sözleşme ortaklarının yetkilerinin elinden alınacağı uyarısında bulunuyor.


Sebastián Salpius

26 Nisan 2024, 14:21






Berlin. SPD lideri Lars Klingbeil, Almanya'da asgari ücretin artırılması çağrısında bulundu. Klingbeil “Stuttgarter Zeitung” ve “Stuttgarter Nachrichten”e (Cuma günü) asgari ücret komisyonunun bir dahaki sefere “önemli bir artış” önermesi gerektiğini söyledi. 1 Ocak'tan bu yana 12,41 avroluk asgari ücret yürürlükte. 2025 yılı başında devletin belirlediği ve Asgari Ücret Komisyonu'nun önerdiği alt ücret sınırı 12,82 avroya çıkacak.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Klingbeil, “Enflasyonun bunu gerektirmesine rağmen işverenlerin geçen sefer asgari ücrette daha büyük bir artışı tek taraflı olarak engellemesi bugün hala beni rahatsız ediyor” dedi. İşveren ve çalışanlardan oluşan asgari ücret komisyonu, geçen yıl 2025 yılına kadar yapılacak artışlara karar vermişti. İlk kez sendika tarafı, işverenlerle birlikte oy kullanan bağımsız komisyon başkanı tarafından geride bırakıldı.

Birlik parlamento grubunun başkan yardımcısı Hermann Gröhe, Klingbeil'i bu girişimden dolayı eleştirdi. Almanya editoryal ağına (RND) konuşan Gröhe, “Şimdi Birliğin her zaman uyardığı şey gerçekleşiyor: SPD, ücretlerin belirlenmesini siyasallaştırıyor ve böylece toplu sözleşme ortaklarının yetkisini elinden alıyor” dedi. “Asgari ücretin artırılması Asgari Ücret Komisyonu çerçevesinde sendikaların ve işverenlerin meselesidir.”


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


337c3f50-0c0c-11e8-8332-96ef61374589

337c3f50-0c0c-11e8-8332-96ef61374589


Hermann Gröhe (CDU)

Kaynak: dpa


Yeşiller, sendikalar ve sosyal dernekler de Asgari Ücret Komisyonu prosedüründe reform yapılması ve ücret tabanının yükseltilmesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Her AB ülkesinde asgari ücretin ortalama ücretin yüzde 60'ı olması gerektiğine dikkat çektiler. Talepleri 14 avro ve üzeriydi. Klingbeil ayrıca halihazırda kararlaştırılandan daha önemli bir artışın savunuculuğunu yapmıştı.

İşverenler ise üye devletlerin AB gerekliliklerini uygulama konusundaki esnekliğini vurguladı ve asgari ücret komisyonuna dokunulmaması konusunda ısrar etti. Hükümet daha önce tek seferlik bir yasayla asgari ücreti 12 avroya çıkarmıştı.

Daha temel değişiklikler yapılması yönünde çağrılar da vardı. DGB, sendika veya işveren tarafının artık reddedilememesi için asgari ücret komisyonunda reform yapılması çağrısında bulundu.

RND/dpa'lı
 
Üst