Bonus okul gezileri, hadi soru soralım

Felaket

Member
Böylece Eğitim ve Liyakat Bakanlığı, Viale Trastevere planlarına göre bu çocukların bir kısmının 2023 öğretim yılının ikinci yarısında sınıf arkadaşlarına katılmasına izin verecek 50 milyon Euro'luk bir tahsisatı masaya yatırdı /24.

Seyahat bonusu nasıl çalışır: ödeme yöntemleri ve erişim gereksinimleri

Operasyonel açıdan bakıldığında, tedbir, orta-uzun vadeli geziler için öngörülen ücretin yanı sıra doğrudan ait oldukları okul tarafından uygulanan bir günlük basit eğitim gezileri için de bir “indirim” anlamına gelecektir. Bu şekilde aileler seyahatin asıl maliyetinin yalnızca bir kısmını ödeyecek, geri kalanı devlet tarafından karşılanacak. Ayrıca tedbir geriye dönük de olabilir ve halihazırda gerçekleştirilen deneyimler için yılın ilk yarısında tahakkuk etmiş olan meblağların (tamamen veya kısmen) geri ödenmesine yol açabilir. Birden fazla çocuğunuz varsa biriktirme imkanı vardır.

Ancak dikkatli olun: Seyahate maddi gücü yetmediğini beyan eden herkes bundan faydalanmayacaktır, tam tersine. Erişmek için iki parametreye sığmanız gerekecek. Bunlardan biri oldukça “geniş”: Bonus aslında şimdilik yalnızca devlet ortaokullarına (ortaokul ve lise) kayıtlı öğrencilere yöneliktir. Ancak diğeri kesinlikle daha katı çünkü fonlar yalnızca ISEE'si 5.000 avroyu aşmayan bir aile birimine mensup olanlara ödenecek.

Okul eğitim gezilerinde “indirim” talep etme prosedürü

Minimum gereklilikleri karşıladığınızı belirledikten sonra, hepsi bu. “Seyahat bonusu” talep etmek için – 15 Ocak – 15 Şubat 2024 tarihleri arasında – MIM Unica platformuna bağlanmanız ve başvuruyu çevrimiçi olarak doldurmanız veya alternatif olarak okul sekreterliğinden yardım almanız yeterlidir. INPS portalı üzerinden sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilen ISEE çapraz doğrulaması olumlu sonuç verirse ödemeye yetki verilecektir.

Bu noktada geriye kalan tek şey, yapılan taleplerin sayısına ve her bir ailenin ekonomik durumuna bağlı olarak en fazla 150 Euro'ya kadar değişiklik gösterecek olan tanınan meblağın miktarının belirlenmesini beklemektir. dezavantajlı aileler.