FDP’li Christian Dürr, Savunma Bakanı Boris Pistorius’u azarladı

Beykozlu

New member
“Artık temelsiz tartışma yok”

FDP hizip lideri Dürr, savunma bakanı ve deniz müfettişinin askere alma tartışmasını kınadı

FDP Meclis Grup Başkanı Christian Dürr

© Kaynak: IMAGO/Christian Spicker

FDP meclis grubu lideri Christian Dürr, Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD) ve Donanma Müfettişi Jan Christian Kaack’a emir çağrısı yaptı. Her ikisi de askere alınmaya sempati göstermişti. Dürr, yeni baskı hakkında tartışmanın gereksiz olduğuna inanıyor.

Daniela Vates

Berlin. FDP meclis grubu lideri Christian Dürr, Savunma Bakanı Boris Pistorius’u (SPD) zorunlu askerliğe dönüş tartışmalarına son vermeye ve generallerini sorumlu tutmaya çağırdı.

Reklamdan sonra devamını okuyun

Dürr, Almanya yazı işleri ağına (RND) verdiği demeçte, “Savunma Bakanlığı’ndaki sorumlulardan yürekten ricam şudur: Zamana ve paraya mal olan ve aynı zamanda bariz bir şekilde askeri adaleti ihlal edecek olan yeni bir zorunlu askerlik uygulaması hakkında artık temelsiz bir tartışma olmasın.”

Dürr, zorunlu askerliği Bundeswehr’in personel seviyelerini iyileştirmek için iyi bir fırsat olarak tanımlayan Donanma Müfettişi Jan Christian Kaack’i özellikle atadı. “Şimdi birlikleri mümkün olan en kısa sürede uygun şekilde donatmaya konsantre olmalıyız. Benim için hala çok yavaş. Deniz müfettişinin üzerine düşeni yapması iyi olur.”

Donanma müfettişi Jan Christian Kaack daha önce zorunlu askerliğin olası bir yeniden getirilmesi hakkında olumlu konuşmuştu. Askerlerle iç içe olduğumuzda, bu dönemde daha dirençli hale gelmesi gereken bir ulusun daha iyi anlayacağına inanıyorum” dedi.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Spotify Ltd., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD), siyah-sarı federal hükümetin 2011 yılında zorunlu askerliği askıya almasını bir hata olarak nitelendirdi. FDP lideri Christian Lindner, zorunlu askerliğe dönüşle ilgili herhangi bir tartışmayı reddetti ve hayalet bir tartışmadan bahsetti.