“Geyer ve Niesmann” aday gösterildi – burada oy kullanabilirsiniz

Beykozlu

New member
Berlin. RND'nin siyasi podcast'i “Geyer & Niesmann”, Alman Podcast Ödülü 2024'te izleyici ödülüne aday gösterildi. Ses sektörünün önde gelen özel ve kamu oyuncularının başlattığı ödül, bu yıl beşinci kez veriliyor.

++ Buraya oy verin “Geyer & Niesmann – siyaset podcast'i” için ++

Hayranlar, RND başkent muhabirleri Steven Geyer ve Andreas Niesmann'ın federal siyasete keskin diller ve akıllı konuklarla baktığı “haftalık siyasi genel bakış” için “Bilgi” kategorisinde oy verebilir.

Podcast ödülüne başvuru – buradan dinleyin:


“Bilgi” kategorisi bu yıl yeni. Geçen yıl hayranlar en iyi “Haber ve Politika” formatını seçti (kazanan “Pioneer Brifingi” oldu) ve ayrıca “Bilgi” kategorisi de vardı (kazanan: “Mordlust”). Organizatörlere göre bu yıl uzman bir jüri, Almanca konuşulan ülkelerden gelen 900'den fazla başvuru arasından altı jüri kategorisindeki adayları seçti. “Geyer & Niesmann” “Bilgi” izleyici ödülüne aday gösterildi; artık hayranların oy vermesi gerekiyor.

RND muhabirleri neredeyse 150 bölümde şu anda üzerinde çalıştıkları konular hakkında konuştular – gazetecilerin genellikle yalnızca kendi aralarında olduklarında yaptıkları gibi: “Utanmadan, boş sözler olmadan, her şeyiyle ve keskin bir dille” . Onların düşündüğü gibi: “Kendi başına bilgilendirici olur.”

Ayrıca aday gösterildi: “Gerçek Suç Politikaları”


Geyer & Niesmann aynı zamanda siyaset dünyasındaki gerçek suçları ve skandalları konu alan yan ürünü “Gerçek Suç Politikaları”yla “Gerilim” kategorisinde de ödüle adaylar. Şimdiye kadar, diğer şeylerin yanı sıra, eski Başbakan Uwe Barschel (CDU) ve eski Yeşiller Partisi lideri Petra Kelly'nin ölümü hakkında cömertçe üretilmiş bölümlerde konuştunuz.

++ Buraya oy verin “En İyi Gerilim” dalında “Gerçek Suç Politikası” ++

Ayrıca, Almanya'daki mafyanın faaliyetleri, Bavyera'daki skandallar ve istihbarat, Doğu Almanya'daki Leuna fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili rüşvet olayı ve işten atılan beş yıldızlı general Kießling vakası da zaten konuşuluyordu. Eşcinsel olduğu düşünüldüğü için Bundeswehr'den çıkarıldı. Her bölümde bu konuyu çağdaş tanıklar ve uzmanlarla konuşuyorlar.

Podcast Ödülü jürisi ödüllerini altı kategoride sunuyor: En İyi Senaryo, En İyi Konuşma, En İyi Ses Prodüksiyonu, En İyi Gazetecilik Başarısı, En İyi Yenilik ve En İyi Bağımsız Podcast. İzleyiciler ayrıca eğlence, heyecan, tavsiye, bilgi ve yeni gelenler alanlarındaki en iyi çevrimiçi podcast'leri de seçiyor.

20 Mayıs'a kadar oy verin


Bu nedenle dinleyiciler 20 Mayıs'a kadar toplam beş oy kullanabilecek. Kazananlar 4 Temmuz'da açıklanacak ve Berlin'de resmi bir ödül töreniyle canlı olarak onurlandırılacak.

Organizatöre göre ödül, seçilen kategorilerde Alman podcast ortamındaki en iyi formatları ödüllendiriyor ve formatlara ve “mikrofonların arkasındaki insanlara” daha fazla dikkat çekmeyi amaçlıyor. Önceden, “Podcast'ler, konuşmaları bir ses kaydına kaydetmekten çok daha fazlasıdır ve tamamen farklı zorluklar ve fırsatlar sunar” dedi. “Bu ödül, podcast türüne, farklı tekliflerin kapsadığı konuların çeşitliliğini yansıtan bir çerçeve sağlıyor ve onu daha fazla dinleyici ve medya için görünür kılıyor.”

++ Buraya oy verin “Geyer & Niesmann – siyaset podcast'i” için ++
 
Üst