Kilise vergisi sona eriyor – yeni finansal modeller gerekli

Beykozlu

New member
Eichstätt. Eichstätter Bishop Gregor Maria Hanke'ye göre, Katolik Kilisesi uzun vadede kilise vergisine bir sonuyla karşılaşmalıdır. Artık “yapılarımızın finansal olarak olduğu. Bunun için hazırlanmamız ve yeni kaynaklar aramamız gerektiği” sistemi olmayacak, “Süddeutsche Zeitung” (Perşembe).

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Ancak, kilise vergisi bir gecede kaldırılamaz. “Bu derhal sosyal sorumluluğumuz olan çalışanların toplu işten çıkarılmasına yol açacaktır. Parayla da çok iyi şeyler yapıyoruz.” “Ama artık yastığa kilise vergisini dinleyemeyiz.”

Hanke, Avusturya, İtalya, Fransa veya ABD gibi devlet tarafından yetiştirilen kilise vergisinin bulunmadığı diğer ülkelere bir göz attı. “Bir şey açık: İnananlara katkı yapmadan işe yaramayacak. Kilisemiz için çok şey daha yorucu hale geliyor.” Daha fazla kilise vergisi olmasaydı ve kilise gönüllü ödemelere bağlı olacaksa, “yaptığımız şey için gerekçelendirme baskısını artıracak”.

Finansal skandalın istifası yok

Hanke'nin piskoposluğu birkaç yıl önce bir finansal skandal tarafından sarsıldı ve piskoposluk çalışanları, ABD'deki spekülatif gayrimenkul yatırımları için yaklaşık 60 milyon dolar harcadı, ancak planlandığı gibi geri dönmedi. Hanke, davanın soruşturulması için kampanya yürüttüğünü vurguladı. “Skandal boyut netleştiğinde, istifa konusundaki son sorumluluğumu düşündüm.” Yine de ofiste kaldı. “Dürüst eğitim ve değişim istedim ve suçluluk hakkında yargılamak için bir yemeğe bırakmak istedim.”

Toplumda Hanke şu anda çok fazla açgözlülük tanıyor. “Kimse ona karşı bağışık değil. Açgözlülük en ikiyüzlü cüppeli geliyor.” Aynı zamanda sessiz, gizli bir yoksulluk görür. “Örneğin, tablolar acilen yardımlarına ihtiyaç duyanların sayısının arttığını bildirirse.”

“Sadece borsada ne olacağı hakkında değil”

Hanke, sosyal piyasa ekonomisinin sistemi arka planın içindeydi. “Ve paradigmalarımız artık oy vermiyor. Gayri safi ulusal ürünü al. Toplum için büyük bir değer olan çok fazla şey içermiyor. Uyum nasıl değerlendiriliyor?” “Bu tür değerleri gözlemlemek için siyasetten daha fazla duyarlılık istiyor. Sadece borsada ne olacağı değil.”

Hanke (70) 2006 yılı sonundan bu yana Eichstätt Piskoposu, daha önce Benedictine Abbey Plankstetten'e baştan çıkmıştı.

RND/DPA