Lise mezuniyetine nasıl hazırlanılır?

Felaket

Member
Tıp ve Olgunluk Testleri: nasıl başarılı olunacağı konusunda uzman tavsiyesi


Böylelikle devlet sınavına da girecekler için Tıp ve Cerrahi fakültelerine giriş sınavlarının tarihleri (28 Mayıs ve 30 Temmuz) 19 Haziran'da belirlenen mezuniyet tarihine doğru adeta bir mengeneye dönüştü. .


Ve ilk randevuya bir aydan az bir süre kaldığında, kendiliğinden şu soru ortaya çıkıyor: Kapıda bekleyen final sınavının yüküyle, sınavlara hazırlanmakla nasıl başa çıkıyorsunuz? Uzman portal Skuola.net bunu istedi Luca De Simone, Ripetizioni.it öğretmeniÇevrimiçi ve yüz yüze eğitim için İtalya'daki ilk site.


Lise diplomasına hazırlık ve tıbbi sınav riski örtüşüyor: Çalışmayı nasıl uzlaştırabilirim ve iki randevunun baskısını nasıl yönetebilirim?


“Bu kadar önemli iki randevunun olması ihtimalinin öğrenciler için hiç de hoş olmadığının tamamen farkındayım. Ama olumlu tarafından da bakabilirsiniz. Üniversite çalışmaları göz önüne alındığında, nispeten kısa bir süre içinde birden fazla zorluğu geçici ve zihinsel olarak yönetme yeteneği çok önemlidir. Bu anlamda asıl anahtar şüphesiz organizasyondur.


Bir eylem planı tanımlamak ve kesin bir zaman çizelgesi belirlemek, birçok küçük hedefe ulaşılmasını gerektireceği göz önüne alındığında, mükemmel bir teşvik olabilir. Ancak yol boyunca öngörülemeyen olayları da hesaba katmayı unutmadan, alternatif planlamalar yaparak, bu öngörülemeyen olayların oluşturulan yol haritasını bozması durumunda panikten kaçınmak”
.


Geçen yıla kıyasla yeni olan, anketin testlerden en az 20 gün önce yayınlanan en az 3.500 sorudan oluşan halka açık bir veri tabanından alınan soruları içermesidir: sınavların alıştırmasını yapmak için bu veri tabanını nasıl kullanmayı önerirsiniz?


“Aşırı derecede bariz hale gelme riski olsa bile, hafızanızı eğitmenin en hafif tabirle temel olduğunu hatırlamakta fayda var. Ancak veritabanını derinlemesine incelemenizin tek nedeni bu değildir. Aslında testte yer alacak soruları görselleştirmek için eğitilmiş bir zihne sahip olmak, adayın soruların ve cevaplarının nasıl yapılandırıldığını anlamasına yardımcı olabilir. Ve bu, iyi bir teorik hazırlıkla birleştirildiğinde son derece yararlı olabilir.”
.


Önceki konu karışımına döndüğümüzde, matematik bölümünden ayrı olarak mantıksal akıl yürütme bölümü yeniden ortaya çıkıyor: Anketin bu bölümündeki 5 soruyu çözmeye yönelik ipuçları nelerdir?


“Mantıksal akıl yürütme birçok aday için gerçekten yanıltıcı olabilir. Vermek istediğim ilk tavsiyeler en bariz olanlardır, yani genel olarak mantıksal akıl yürütme çalışmalarını hafife almayın ve kıyas gibi kavramlara aşina olun. Dahası, pek çok öğrenci eğitim almak için, haklı olarak eklemek isterim ki, önceki yıllardan sınavlara giriyor.


Ancak bu iki ucu keskin bir kılıç olabilir, çünkü antrenman yapmak önemli olmasına rağmen, yukarıda bahsedilen zorluk göz önüne alındığında, zorluklar olması durumunda öğrencinin ruh halini olumsuz etkileme riski vardır. Bu anlamda tavsiyem, yavaş yavaş bunlara alışmanızdır; bu, tek bir soruyu tam olarak anlamak için çok fazla konsantre olmak anlamına gelse bile, ancak daha sonra ne kadar çabuk gerçekleştirileceği konusunda endişelenmeniz anlamına gelir.


Son olarak, vereceğim bir başka genel tavsiye de mantıksal sorular gibi sorularda hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etmemenizdir. A, B'yi ima ediyorsa, çoğu zaman B, A'yı ima etmez.”


Geçen yılın aksine, çeşitli bölümleri tamamlamak için belirli bir süreniz olmayacak ancak 60 soruyu çözmek için toplamda 100 dakikanız olacak: Saat nasıl yönetilir?


“Bu geleneksel test yönteminde asıl risk, sorulan sorular denizinde “boğulma” ve bunun sonucunda da zaman kaybıdır. Mevcut dakikaları en iyi şekilde yönetmek için en iyi prosedür, sorulara ilk seferde hızlı bir şekilde göz atmak ve cevabını hemen bildiğiniz soruları hemen cevaplamaktır.


Bu şekilde kasada zaten puanlar bulunur ve kazanılan zaman daha zor sorulara ayrılabilir. Dahası, tüm soruları inceleyerek zaten bir referansa, bilinçsizce bile süreci yönlendirebilecek bir tür pusulaya sahip olabilirsiniz.”



Kağıt moduna dönüyoruz: Bu, anketi tamamlamak için kullanılacak stratejileri etkiler mi, etkilemez mi?


“Bence hayır. Çoktan seçmeli bir sınav olduğundan amaç, sunulan cevap seçenekleri arasından doğru alternatif olduğuna inandığınız şeyi seçmektir. Ve sonuçta, genel bağlamın önemi göz önüne alındığında, bu şeyi bir kalem veya fareyle yapmanın gerçekten ihmal edilebilir bir etkisi var.”


Şimdi gelelim çalışma yöntemine: Teorik çalışmalara mı öncelik verilmesini yoksa uygulamaya mı odaklanılmasını önerirsiniz?


“Genel bilgi elbette en çok güvenebileceğiniz temeldir. Ancak önünüzde baskıya karşı direnci, soğukkanlılığı ve uygulama hızını büyük ölçüde ödüllendiren bir test olacak. Ve bunlar, Leopardi'nin alıntısıyla söylersek, 'çılgın ve çok çaresiz', çalışmayla değil, yalnızca eğitimle rafine edilen niteliklerdir.


Adayların en sık yaptığı hatalar nelerdir?


“En sık yapılan hata, çok hızlı başlayıp daha sonra sorular arasında kaybolmaktır. Bir başka hata da, doğru cevabı hemen bilmenizi beklemek, sonra da bu olmazsa endişeye kapılmaktır.


Ancak oraya ulaşmanın, dışlama tekniği veya bir anlığına düşünmek gibi başka yolları da olduğunda. Adaylar için en büyük zorluk, riskler göz önüne alındığında bunu yapmak gerçekten zor olsa bile, tam olarak sinirlerini korumaktır.”



Çoğu zaman verilen cevaptan emin olamadığınız durumlar olur: Bu durumlarda ne yapmalısınız? Şansınızı denemek bir seçenek mi?


“Yanlış cevapların cezası göz önüne alındığında, cevabınızdan emin olmadığınız sürece cevap vermekten kaçınmalısınız. Ama bu evrensel bir kural değil. Mesela verdiğiniz cevaptan %90 eminseniz o zaman aslında denemeye değer derim. Ama burada bile bu kararı verirken öğrenciye bırakılacak bir karardır.


Tüm bunlara ek olarak, 'zaman yiyici' dediğim, yani basit gibi görünen ama aslında sizi tam bir kararsızlığa sürükleyen, ama aslında ne olduğunu fark ettirmeden sizi kararsızlığa sürükleyen sorularda inatlaşmaktan kaçınmak önemli. çok zaman geçti. Mevcut dakikalar çok fazla değildir ve akıllıca kullanılmalıdır. Belki iki doğru cevaba yol açacaksa, bir sorunun cevapsız kalması daha iyidir.”



Çoktan seçmeli sınavlar her zaman çeşitli tuzakları gizler: bunları nasıl tanıyabiliriz?


“Tuzakları fark etmenin iki yolu vardır. Birincisi, yine önceki yıllardan kalma testlerle antrenman yapmak, böylece yarışma gününe her şeye hazırlıklı gelmiş olursunuz. O zaman test sırasında mümkün olduğunca sinirlerinizi korumanız gerekir. Tuzaklar endişe ve aceleyle beslenir.”


Bu yıl da öğrencilerin iki deneme hakkı olacak: İkinci şanstan en iyi şekilde yararlanmak ne kadar önemli?


“Zaten bir girişimde bulunmuşsanız, bir şansınız daha olduğunu bilmeli ve bunu, hataları azaltmak için, sınav sırasındaki kaygıyı ve gerginliği mümkün olduğunca azaltmak için kullanmalısınız”
.
 
Üst