Oukitel C50 incelemesi: 5G ve 50 megapiksel kameralı akıllı telefon 160 avrodan başlayan fiyatlarla

Adanali

Member
Oukitel C50, Çinli elektronik markasının akıllı telefon serisindeki en son yaratımdır. Üretici, telefonu mümkün olduğunca çok sayıda potansiyel müşteri için çekici hale getirmek istiyor – bunu başarmak için Android 14, tam 24 GB RAM ve arkada üç kamera reklamı yapıyor. Tüm bunlar, sadece 160 avronun biraz altında bir fiyata sahip bir akıllı telefonda mı?




Aslında akıllı telefonun örnek niteliğinde performans gösterdiği bazı alanlar var. Test, cihazın güçlü ve zayıf yönlerinin nerede olduğunu gösteriyor.





Tasarım: İşçilik nasıl?





Genel olarak, Oukitel C50'nin tasarımı etkileyici. Oukitel'in test için bize sağladığı mavi versiyonun, yer yer turkuaz ve koyu maviye dönüşen parıltılı plastik bir arka yüzü var. Bunun estetik olarak hoş olduğunu düşünüyoruz ve Oukitel bunu uygulamakta iyi bir iş çıkarmış. Cihazın çerçevesi de plastikten yapılmış. Malzeme seçimi ve işçilikle ilgili birkaç sorun – arka yüz, cihazın yanları ve ekran arasındaki küçük boşluklar ve gıcırdayan arka yüz dahil – kullanım sırasında şık bir izlenim bırakmasını engelliyor. 9,2 milimetre kalınlığında ve 208 gram ağırlığında olan akıllı telefon, ortalamadan biraz daha kalın ve ağır, ancak bu gerçekten bir sorun değil. Ses ve güç düğmelerinin basınç noktası iyi.





Ekran: Çözünürlük nedir?





Ne yazık ki, Oukitel C50'nin ekranını yalnızca kısmen övebiliriz. Üretici, bu fiyat aralığındaki çoğu akıllı telefondan daha düşük olan 1600 × 720 piksel çözünürlüğe sahip 6,8 inçlik bir IPS ekran yerleştirmiş. Ekranın sahip olduğu 90 Hertz'lik yenileme hızının burada mantıklı olduğunu düşünüyoruz. Ancak, maksimum 375 cd/m²'lik ekran parlaklığı oldukça düşük. Mavi renk tonu biraz can sıkıcıydı.





Kamera: Fotoğraflar ne kadar iyi?





Girişte de belirtildiği gibi, Oukitel C50'nin arkasında üç kamera olduğunu söylüyor. Ancak, daha yakından incelediğinizde, Oukitel C50'nin arkasındaki tek gerçek kameranın, çözünürlüğü 50 megapiksel olan ana kamera olduğunu fark edeceksiniz. Diğer iki “kamera”, yalnızca gerçek kamera sensörleriyle ortak optiklere sahip olan sahte kameralardır.




Bununla birlikte, ana kameranın kendisi, bazı detaylar kaybolsa ve renkler biraz solsa bile, özellikle karmaşık ışık koşullarında, fiyatına göre iyi fotoğraflar çekmenizi sağlar. Video kayıtları, saniyede 30 karede maksimum 1080p'de mümkündür. Ön kameranın çözünürlüğü 5 megapikseldir ve ara sıra yapılan görüntülü görüşmeler için yeterlidir – ancak onunla kesinlikle bir selfie kralı olmayacaksınız.





Outkitel C50 – Orijinal kayıtlar




Outkitel C50 – Orijinal kayıtlar







Özellikler: Oukitel C50 nasıl performans gösteriyor?





Oukitel C50, Dimensity 6100+ işlemci kullanıyor. MediaTek'in 2023'teki bu giriş seviyesi çipi 6 nm süreci kullanılarak üretiliyor ve çoğu durumda genel olarak yeterli performans sunuyor. Uygulamalar genellikle oldukça hızlı açılıyor, ancak bazen fark edilir derecede daha uzun sürüyor. Ayrıca cihazı kullanırken sarsıntılar veya kısa duraklamalar beklemeniz gerekir. Ancak akıllı telefon her zaman çalışır durumda kalıyor ve basit görevleri tamamlamak veya basit oyunlar oynamak için kullanışlı.




Akıllı telefonlarıyla çoklu görev yapmayı veya karmaşık görevleri tamamlamayı uman herkes daha fazla bakmak zorunda kalacak. PCmark Work 3.0 kıyaslamasında akıllı telefon oldukça vasat bir 8500 puan elde etti, ancak 3Dmark Wild Life'taki 1200 puan hala aralıkta.




Akıllı telefon 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama ile birlikte gelir. Reklamı yapılan 24 GB RAM yalnızca 16 GB dahili depolama kullanırsanız mümkündür. İletişim Bluetooth 5.2, Wi-Fi 5 ve en az 5G üzerinden gerçekleşir. GPS, Glonass ve GALILEO konum belirleme için kullanılabilir. Bu, bu fiyat aralığındaki bir akıllı telefon için tamamen yeterlidir.




Üreticinin bir NFC modülü takmamaya karar vermesi üzücü. Bu, diğer şeylerin yanı sıra Google Pay üzerinden temassız ödemelerin mümkün olmadığı anlamına geliyor. Güvenilir bir şekilde çalışan bir parmak izi sensörü güç düğmesine entegre edilmiştir. Ayrıca ortalama ses kalitesi sunan bir kulaklık girişi ve bir mono hoparlör de bulunmaktadır.




Android 14, Nisan 2024 güvenlik güncellemesiyle önceden yüklenmiştir. Sistemin kendisi Google'ın Pixel akıllı telefonlarından bildiğimiz stok Android'e benzer – bu iyi. Ancak bazı yerlerde çeviri hataları veya küçük hatalar var. Kullanıcılar uzun vadeli yazılım desteği için gerçekten umut edemezler.





Oukitel C50 – Fotoğraf galerisi




Oukitel C50 – Fotoğraf galerisi







Pil: Oukitel C50 ne kadar dayanır?





Oukitel C50'nin birkaç önemli özelliğinden biri de bataryasıdır. Üretici 5.150 mAh lityum iyon batarya takmıştır. PCmark Batarya Testi'nde cihaz 15 saatlik mükemmel bir oynatma süresi değerine ulaşmıştır. Günlük hayatta bu, ortalama kullanımla iki ila üç gün için rahatlıkla yeterlidir. Şarj işlemi zayıf 10 watt ile gerçekleşir, bu da bir batarya şarjının iki saatten fazla sürdüğü anlamına gelir. Kablosuz şarj mümkün değildir.





Fiyat: Oukitel C50'nin fiyatı ne kadar?





C50, Oukitel'den doğrudan yaklaşık 166 avroya mal oluyor. eBay ve Amazon'da biraz daha ucuz.





Alternatifler neler?





Bir diğer ucuz ama daha güçlü seçenek ise Xiaomi Poco M6 Pro (test raporu). Sadece 150 avronun biraz üzerinde bir fiyata, Moto G54 (test raporu) harika, parlak bir ekrana ve önemli ölçüde daha fazla performansa sahip iyi donanımlı bir akıllı telefon. Bu en iyi listelerde diğer alternatifleri gösteriyoruz:





Çözüm





Oukitel C50, bu fiyat aralığında garanti olmayan 5G sunuyor. Ana kamera da fiyatına göre iyi, neden iki ek sahte lens olduğunu anlamasak bile. Pil ömrü gerçekten iyi, ancak performans oldukça zayıf. Büyük ekran biraz fazla karanlık ve çok yüksek çözünürlüğe sahip değil.
 
Üst