Polis birliği olayı engelleme eylemini savundu

Beykozlu

New member
Politikacı taciz edildi

Göring-Eckardt'ın eleştirisi sonrasında: Polis sendikası yıkıcı eylemlerin kullanılmasını savunuyor







Polis sendikasının (GdP) federal başkanı Jochen Kopelke, GdP federal kongresinde bir konuşma yapıyor.

Kaynak: Wolfgang Kumm/dpa


Makaleyi dinle • 2 dakika


Göstericiler Cumartesi günü Federal Meclis Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt'ın ev sahipliği yaptığı etkinliği büyük ölçüde bozdu ve ardından Yeşil politikacı polisten daha fazla kararlılık çağrısında bulundu. Şimdi polis sendikası tepki gösteriyor.



Markus Decker







Berlin. Polis sendikası başkanı Jochen Kopelke, Cumartesi akşamı Federal Meclis Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt ile birlikte Yeşiller Partisi'nin bir etkinliği sırasında Brandenburg polisinin eylemlerini savundu. Almanya editoryal ağına (RND) “Siyasi olaylarda giderek artan hararetli atmosfer polisin gözünden kaçmıyor” dedi. Ancak bu olayın “nihayetinde gerçekleştirilebildiğini” ve “polis takibinin sürdüğünü” de belirtmek gerekiyor. Bu, ister şehirde ister ülkede bir olay olsun, geçerlidir. Kopelke şunları ekledi: “Siyasi bir etkinlikte bir karşı demo kaydedilmesi, genel olarak ve önlem olarak yüz kişinin toplanması için yeterli değildir.”


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Politikacının aracının abluka altına alınmasının önceden hazırlanıp hazırlanmadığının ortaya çıkarılmasının artık önemli olduğunu vurguladı. Her iki durumda da, “polisin özellikle kırsal kesimde güç toplamak için zamana ihtiyacı olduğu” açıktır. Polis sendikacısı, suçlamalar doğru olsaydı “hızlı bir cezanın caydırıcı etkisi olurdu” dedi.

“Bu olay istisna değildi”


Göstericiler, Lunow-Stolzenhagen'deki olaydan sonra Yeşil siyasetçinin arabasını taciz etti ve 45 dakika boyunca aracın hareket etmesini engelledi. Polis, şirket arabasının önünde ve arkasında 19 ve 26 yaşlarında birer adamın oturduğunu bildirdi. Frankfurt (Oder) savcılığı zorlamayı araştırıyor.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Göring-Eckardt daha iyi koruma çağrısında bulunmuştu. RND'ye, “Eyalet polisinin acilen ülkedeki siyasi olayları nasıl güvence altına alabileceğini düşünmesi ve gerçekte hangi standartların uygulanacağı konusunda tek tip kriterler üzerinde anlaşmaya varması gerekiyor” dedi. “Bu olay bir istisna değildi.” Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD) Platform X'te şunları yazdı: “Bu tür sindirme girişimlerinin artık demokratik protestoyla hiçbir ilgisi yok.”
 
Üst