SiyasetR sayesinde okul kantinlerine neredeyse 900 yeni yapı geliyor

Felaket

Member
Fonların çoğu Güney'e gidecek



Ancak Skuola.net tarafından yapılan bir analizin işaret ettiği gibi belki de en ilginç veriler bu müdahalelerin yeri ile ilgilidir. MIM tarafından yakın zamanda yayınlanan sıralamaya baktığımızda, yatırımların neredeyse üçte ikisinin (%63,11) en fazla talebin geldiği Güney İtalya'ya yönlendirileceğini görüyoruz.



En fazla finanse edilen projeye sahip bölge, açık ara 91,3 milyonun üzerinde mevcut fonla Calabria'dır. Sırada 78,2 milyonla Campania var. Daha sonra 56,8 milyonun tahsis edileceği Lazio'ya doğru ilerliyoruz. Lombardiya 56,3 milyon tahsisatla dördüncü sırada yer alıyor. 55,9 milyonluk bir bütçeye güvenebilecek olan Puglia ise beşinci sırada yer alıyor.



Bakan Valditara: “Herkese aynı fırsatları sunmak için yatırım yapmaya devam edin”



“Finans edilen müdahaleler – Eğitim ve Liyakat Bakanı Giuseppe Valditara'nın altını çizdi – öğrenciler için olduğu kadar aileler ve çalışan kadınlar için de tam zamanlı istihdamın teşvik edilmesine katkıda bulunacaklar. Bu sonuçlar, Bakanlığımız tarafından ilk kez yerel yönetimlere yönelik uygulanan önemli destek hizmeti sayesinde de mümkün oldu” dedi..



“Kayıt yapıyoruz – devam etti Bakan – Başlangıç koşulları ve ikamet ettikleri bölge ne olursa olsun herkese aynı eğitim başarısı fırsatlarını sağlamak için yatırım yapmaya devam etmenin önemli olduğu Güney İtalya bölgelerindeki yerel yönetimlerin katılımı ve finansmanı konusunda çok olumlu bir rakam.”.



Finansmana kabul edilen müdahalelerin sıralaması, Eğitim ve Liyakat Bakanlığı'nın web sitesinde, SiyasetR'ye ayrılmış bölümde yayınlanmaktadır.
 
Üst